Global Charity's London HQ Renovation - Case Study

Global Charity's London HQ Renovation - Case Study

Complete Washroom Overhaul for Global Charity

We were contacted by a large international charity to overhaul all the washroom facilities in its central London HQ. With 11 washrooms over four floors and no space for skips, a meticulous phased plan of works was required.

We commenced work in January 2019, carrying out the complete renovations on a floor by floor basis. Removal of existing washrooms was done over weekends when the offices were closed to keep disruption to the premises to a minimum. Due to the location being close to Waterloo a ‘wait and load’ waste removal service had to be engaged, a service we use often on city projects where access is limited.

Across the site we used integrated plumbing systems to conceal all pipework and cisterns, creating an easy to clean space on every floor. Armitage Shanks sanitaryware was used throughout including back to wall toilets and concealed trap urinals.

DVS sensors were fitted to control the toilet and urinal flush operations, which across the site delivers significant savings in water and sewerage costs. Additionally, a PIR lighting system was installed so that washroom lights are only activated when a user is inside.

Solid grade laminate cubicles were selected with a clean wood grain finish.
This material was chosen for its extreme durability, being completely impervious to water it never suffers from weakness or swelling from ingress moisture. Following on this durable theme we fitted solid surface wash troughs, which are both heat and scratch resistant.

Among the washrooms we refurbished, a unisex washroom was included. This required us to use full-height cubicles, for increased user privacy. In the disabled washrooms, we used full Doc-M packs, which contain grab rails, raised toilet pan with a paddle flush lever, wash basin and lever operated taps.

Showers were required by the charity due to many staff members commuting by bicycle. We located these in the basement and created a water-tight shower space by cladding the walls and ceiling with Altro Whiterock. Ingress protected LED lighting was also installed, along with Altro Walkway vinyl flooring that was fitted throughout the sites washrooms.

The full turn-key project was met with high praise from the client and was delivered on budget, on time.

For more details on the products used in this renovation and for all other queries and questions, our team are at the end of the telephone with a wealth of knowledge to give you the help and guidance you need. Give them a call on 01202 650900.

Global Charity's London HQ Renovation | Commercial Washrooms

Global Charity's London HQ Renovation | Commercial Washrooms

Global Charity's London HQ Renovation | Commercial Washrooms

Global Charity's London HQ Renovation | Commercial Washrooms

Global Charity's London HQ Renovation | Commercial Washrooms

Global Charity's London HQ Renovation | Commercial Washrooms

Global Charity's London HQ Renovation | Commercial Washrooms

Featured Products

More to explore in Case Studies

  1. Aspire National Training Centre Changing and Shower Facilities - Case Study

    Aspire National Training Centre Changing and Shower Facilities - Case Study

  2. Cambridge University, Wolfson College - Case Study

    Cambridge University, Wolfson College - Case Study

  3. Ernest Bevin College - Case Study

    Ernest Bevin College - Case Study